Смяна на жило на съединител

СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

За да се извърши предаване от движението на съединителния педал към скоростната кутия, се използва специално жило. Последното не се присъства при всички възможни автомобили, но там където го има, то е от изключителна важност. Ако не ползвате хидравлична система, със сигурност ще разчитате на жилото на съединителя, за да управлявате безпроблемно колата.

Собствениците на превозни средства, които имат жило на съединителя, трябва да са готови за известни проблеми с него. Жилото може да се скъса или износи, което води след себе си куп неприятности за водача. В такива случаи, трябва да се направи смяна на жило на съединител, тъй като пропуска на този ремонт, ще попречи да управлявате возилото по нормален начин.

Как да разпознаем повреденото жило на съединител?

 

Износеното жило на съединител, се познава по това, че педалът се натиска значително по-трудно, и в същото време се чуват неприятни шумове, които би трябвало да ви подскажат, че нещо със съединителя не е наред. Първият етап от проблемите е износване, а малко по-късно идва и скъсването на жилото. Скъса ли се въпросно жило, съединителят не може да се ползва.

Какво включва смяна на жило на съединител?

 

За да се извърши смяна на жило на съединител, последният се откача от педала и скоростната кутия. В някои случаи се налага демонтаж на части от таблото на автомобила, но това невинаги е задължително. Сглобяването след обратния ред на нещата, като по този начин се постига пълен синхрон. В определени ситуации може да се наложат и допълнителни настройки.

Не бихме казали, че смяна на жило на съединител е дълготраен процес, който отнема много време. Всичко зависи от техниците, които ще ремонтира вашата кола. Ремонтът може да се извърши за един ден, но ако марката и модела на МПС-то го изисква, е възможно да се почакате и по-дълъг срок от време. По-важното е да получите качествен краен резултат.

В обобщение

 

Скъсаното жило на съединител е бич за автомобила, така че не бива да го омаловажавате. Ние от денонощен „Сервиз Петков” ви предлагаме смяна на жило на съединител и всички видове ремонти свързани с управлявания от вас лек или товарен автомобил. За повече подробности прочетете нашата секция с услуги тук в сайта ни, където ще откриете много важна информация.

Сервизни Услуги
МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ако се е стигнало до демонтаж и монтаж на скоростна кутия, то трябва да знаете, че тази процедура не е

Монтаж и демонтаж на скоростна кутия
РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

За никого не е тайна, че ремонтът на скоростната кутия, е изключително отговорна задача, и трябва да се извърши от

Ремонт на скоростна кутия
ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

Ако се питате, какво е демпферен маховик, то ние ще го обясним с няколко думи. Този компонент от автомобила се

Подмяна на демпферен маховик
ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

За тези, които не знаят каква е ролята на трансмисията, ще поясним,  че тя предава и контролира енергията от вашия

Диагностика на трансмисия
СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

Каретата на полуоската биват 2 вида – външно и вътрешно. Вътрешното каре се монтира между скоростната кутия и полуоската, а

Смяна на каре на полуоска
СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

Полуоските на всеки един автомобил са снабдени с карета в краищата си. Последните представляват гъвкава връзка, която наподобява лагер. Каретата

Смяна на маншон на полуоска
СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

Съединителят представлява връзката между скоростната кутия и двигателя, преди да е натиснат педалът. Ползва се за свързване и за прекъсване

СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ
СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Всеки  автомобил има и диференциал. Функцията му е да разпределя мощност от скоростната кутия към колелата. Може да се намира

СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София