РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ремонтът на скоростна кутия е изключително комплициран и изисква предарителен демонтаж на кутията. Тази процедура се извършва, като външна услуга от фирми за ремонт на скоростни кутии с гаранция за извършената услуга.

Цената за ремонт на скоростна кутия зависи от вложените части, труда за обслужване и демонтажа и монтажа на кутията. При отваряне на скоростната кутия се извършва оглед и оценка на необходимите части.

За сервиз на кутията се влагат нови части от официалния вносител на съответната марка или втора употреба от разкомплектовани скоростни кутии налични във фирмата извършваща ремонта.

При някои модели автомобили, често проблема на скоростната кутия е в счупването или спукването на алуминиевия й корпус на скоростната кутия.

Части на скоростната кутия:

 • корпус
 • валове
 • механизъм за превключване на предавките
 • зъбни колела
 • междинно зъбно колело за заден ход
 • синхронизатори
 • Сервизни Услуги
  МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

  Процесът на смяна на ръчна скоростна кутия е ремонт с висока степен на трудност и може да отнеме цял работен

  СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

  Жилото на съединителя служи за предаването на движението от педала на съединителя до скоростната кутия. Не всички автомобили имат жило.

  ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

  Демпферният маховик е изработен от две части. Те са свързани помежду си със здрави пружини, които обират вибрациите на двигателя.

  ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

  Трансмисията служи за предаването и контрола на енергия от двигателя към колелата на автомобила. Елементи на трансмисията: – скоростна кутия

  СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

  Всяка полуоска в краищата си има монтирано каре. Каретата са два вида – вътрешно и външно. Разликата между двете карета

  СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

  Всяка от полуоските на автомобила има в краищата си карета. Карето е вид гъвкава връзка и структурата му наподобява лагер.

  СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

  Съединителят е връзката между двигателя и скоростната кутия, когато педалът не е натиснат. Използват се съединители, при свързване и прекъсване

  СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

  Диференциалът служи за разпределение на мощността от скоростната кутия към колелата на автомобила. Всеки автомобил има диференциал. При автомобилите със

  Контакти
  servizpetkov@abv.bg
  бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София
  Обади се Към картата