Диагностика на трансмисия

ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

За тези, които не знаят каква е ролята на трансмисията, ще поясним,  че тя предава и контролира енергията от вашия двигател към колелата на превозното средство. Трансмисията има отношение към скоростната кутия и двигател, така че трябва да се съблюдава регулярно. Дефектите в трансмисията биха могли да бъдат фатални за вашия лек или товарен автомобил.

Трансмисията се състои от няколко ключови елемента, сред които: съединител, скоростна кутия, кардан, полуоски и диференциал. За да сте сигурни в правилната работа на тези компоненти, се налага да направите диагностика на трансмисия, която ще покаже, дали се се налага да смените скъсан маншон, износен лагер или друга важна част от цялата тази система.

В отделни случаи може да се наложи смяна на масло на скоростна кутия или други ремонти по колата. Ето защо, е добре да подложите автомобила на диагностика, която ще бъде достатъчно изчерпателна, и ще ви даде отговор на всеки един въпрос свързан с трансмисията на колата ви.

Какви са възможните проблеми с трансмисия на автомобил?

 

Проблемите с трансмисията на автомобила рефлектират най-вече към скоростната кутия. Изтичането на трансмисионното масло е много често срещана неприятност, която трябва да се отстрани в кратък срок от време, за да се предпазите от други видове щети върху возилото ви.

Трудното превключване на предавките също е един от сигналите, че е дошло времето да направите диагностика на трансмисия. Ако при натискане на съединител, не можете да превключите скоростите, то това е ясен знак, че става нещо нередно с вашата трансмисия.

Ако усетите миризма на изгоряло от скоростната кутия, е нужно да проверите така нареченото трансмисионно масло, което може да ви създаде куп главоболия. Редовната му смяна, която е съобразена с предписанията на производителите, е подходящият начин да направите справка.

Разбира се, всичко това са само част от причините да извършите диагностика на трансмисия. От този момент нататък можете да се замислите и за смяна на масло в ръчна скоростна кутия или в автоматична такава. Това се подобрения, които имат положително влияние върху автомобила.

В заключение

 

До този момент стана ясно, че е наложително да направите диагностика на трансмисия в денонощен „Сервиз Петков”, който ще ви предложи карта за намаление при редовното използване на услугите на автосервиза. Вие ще разчитате на сплотен екип от специалисти, които ще върнат автомобила ви в добро състояние, което ще ви позволи да го използвате още много години наред. Ако имате конкретни въпроси, използвайте контактната форма в сайта.

Сервизни Услуги
МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ако се е стигнало до демонтаж и монтаж на скоростна кутия, то трябва да знаете, че тази процедура не е

Монтаж и демонтаж на скоростна кутия
СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

За да се извърши предаване от движението на съединителния педал към скоростната кутия, се използва специално жило. Последното не се

Смяна на жило на съединител
РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

За никого не е тайна, че ремонтът на скоростната кутия, е изключително отговорна задача, и трябва да се извърши от

Ремонт на скоростна кутия
ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

Ако се питате, какво е демпферен маховик, то ние ще го обясним с няколко думи. Този компонент от автомобила се

Подмяна на демпферен маховик
СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

Каретата на полуоската биват 2 вида – външно и вътрешно. Вътрешното каре се монтира между скоростната кутия и полуоската, а

Смяна на каре на полуоска
СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

Полуоските на всеки един автомобил са снабдени с карета в краищата си. Последните представляват гъвкава връзка, която наподобява лагер. Каретата

Смяна на маншон на полуоска
СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

Съединителят представлява връзката между скоростната кутия и двигателя, преди да е натиснат педалът. Ползва се за свързване и за прекъсване

СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ
СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Всеки  автомобил има и диференциал. Функцията му е да разпределя мощност от скоростната кутия към колелата. Може да се намира

СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София