СМЯНА НА СПИРАЧНА ТРЪБИЧКА

СМЯНА НА СПИРАЧНА ТРЪБИЧКА

Спирачната тръба има много важна роля в рамките на спирачната система на вашия автомобил. Тя свързва спирачната помпа и спирачните апарати. Спирачните тръбички почти при всички марки автомобили минават под купето.

Това е причината те да бъдат непосредствено изложени на постоянно вредно въздействие от страна на вода, пепел, кал и т.н. Това пък води до относително бързата им корозия и така идва необходимостта от смяна.

Функции на спирачната система

 

Основната функция на спирачната система, от която спирачната тръбичка е част, е да забави колата или да спре. По този начин скоростта на спускане на колата може да поддържа стабилност, така че автомобилът да намали, за да спре. Действието на спирачката до голяма степен е подвластно на спирачните дискове. В никакъв случай обаче не бива да подценяваме и ролята на спирачната тръба.

Опасности при повредена спирачна тръба

 

Повреда в която и да било част от спирачната система крие редица опасности. Проблем със спирачната тръбичка може да накара цялата система да не функционира правилно. Ако това се случи, когато се наложи да намалите или спрете автомобила си, спирането може да се окаже трудно или дори невъзможно.

За да опазите сигурността си на пътя, както и на всички пътници в автомобила и на другите участници в движението, никога не подценявайте каквато и да било повреда в спирачната система. Ако спирачната ви тръбичка е повредена, обезателно я подменете. Най-добре е да използвате единствено оригинални авточасти, защото останалите е много по-вероятно бързо да се повредят отново.

Ако спирачната ви тръбичка е повредена, ще трябва да я смените. Най-добре е в никакъв случай да не рискувате сигурността си, а да потърсите услугите на специалисти в сферата. Доверете се на квалифицираните работници в денонощен автосервиз Петков в град София. Те са на ваше разположение по всяко едно време от денонощието, всеки ден от седмицата.

Ако се нуждаете от смяна на спирачната тръбичка или друга ремонтна дейност, заповядайте в сервиз Петков. Ще открием повредата по автомобила ви и ще я отстраним качествено и бързо. Доверете ни се за всякакви ремонтни работи като смяна на регулатор и смяна на датчик например.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София