СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Спирачният барабан представлява част от барабанната задна спирачна система на колата. Изработва се от специален вид алуминий или чугун.

Барабанни спирачки се употребяват най-често при тежкотоварните камиони, по-рядко при лекотоварни автомобили и съвсем рядко – за леки автомобили.

Когато натискате спирачния педал, необходимо е да се получи специфично триене върху спирачния барабан и по-конкретно – вътрешната му повърхност на челюстните накладки по време на движение.

Ако накладките не бъдат сменени навреме, това може да увреди повърхността на барабана.

Ако смените барабанни накладки или барабани, нужно е да шофирате внимателно колата, без да прилагате резки спирания. Избягвайте ги поне в първите 30-40 километра.

Монтиране на спирачни барабани

 

Спирачните барабани биват монтирани единствено на задния мост. Не може да се определи като лесна процедурата по подмяна. Ако ви направи впечатление, че силата например на задните спирачки е по-слаба или пък ръчната спирачка стане неефективна, необходимо е да се провери барабанната спирачна система. Смяната на барабаните предполага наличието на специални инструменти, като това е и причината, заради която смяната е редно да се извърши в специализиран сервиз. Подмяната на барабаните изисква подмяна и на барабанните накладки. При доста модели коли, барабаните се сменят обикновено заедно с лагер главината на колелото.

Съвети

 

Съветваме ви спирачните барабани трябва да бъдат подменени заедно. Стилът ви на каране до голяма степен определя експлоатационния период на барабаните. Най-често пробегът преди смяната варира между 100 хиляди и 150 хиляди километра. След като се направи смяната, трябва да се обезвъздуши спирачната система и да се провери.

Обхват на услугата

За да се извърши услугата, първо се свалят колелата. Демонтират се барабаните, като при част от автомобилите това се прави заедно с лагер главината. Подменят се барабанните накладки, а след това се обезвъздушава спирачната система и се монтират вече новите барабани и/или лагер главини. След извършването на тези действия се прави монтажът на колелата и се осъществява проверка, дали спирачната система вече функционира коректно.

В денонощен сервиз Петков предлагаме всякакви ремонти по вашия автомобил, включително и смяна на спирачния барабан. Може да ни се доверите и за многобройни други услуги като смяна на кормилен накрайник или смяна на спирачен барабан например.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София