СМЯНА НА ДАТЧИК

СМЯНА НА ДАТЧИК

ABS представлява антиблокираща система. Тя осигурява най-доброто възможно спиране при настъпването на аварийни ситуации, хлъзгави и мокри пътни настилки.

Ако налице се появи проблем с датчика – част от тази система, появява се индикация на таблото и тогава се деактивира системата за спиране Traction.

Симптомите са същите и когато говорим за зацапан датчик. Потенциални причини за проблем със сензора могат да бъдат износени лагери, механично нараняване на датчика при ремонт или корозия на автомобила.

Управляването на датчиците се обособява чрез самостоятелен микрокомпютър. Ако се случи да пристъпите към рязко или към аварийно спиране, тогава рязко се натиска педала, отговарящ за съединителя и педала на спирачката.

ABS системата има функцията да оптимизира спирането и да намали спирачния път. Той обикновено зависи от пътната настилка, а също и от скоростта на движение и от това какво е състоянието на гумите на автомобила.

Ако се наложи смяна на модула (което всъщност е компютърът на ABC) при част от автомобилите е нужна промивка на спирачната система. Прави се обезателно с нова спирачна течност и следва да се осъществи обезвъздушаване на цялата спирачна система.

Съвети

 

Съветваме ви винаги да подменяте датчика за положение на коляновия вал, като поставяте с нов. След като се извършва смяна на сензор, можете да отстраните грешките в компютъра. Това се прави чрез специално предназначен за това диагностичен тестер. След това трябва да проверите работи ли сензорът коректно.

Обхват на услугата

 

Услугата по подмяната на датчик не отнема много време, но са необходими познания и нужните инструменти. Започва се с откачване на сензора от електрическата система на колата. Следва процесът по демонтирането на сензора от блока на двигателя. Продължава се с монтирането на новия сензор. Следва свързването на сензора наново към електрическата система.

Смяната на датчик изисква познания и необходимата техника, а най-доброто, което можете да направите за автомобила си, е да се доверите на професионалисти за извършване на тази услуга. Заповядайте в денонощен сервиз Петков, където ще извършим нужното за автомобила ви. Ще установим и разрешим проблема. Доверете ни се и когато става дума за всякакви други нужди от ремонт. Можем да ви помогнем и когато автомобилът ви се нуждае например от смяна на маркуч или смяна на датчик.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София