ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков предлага изработване на спирачни тръбички, които са с дебелина 04,75 06,35 и са предназначени за всякакви марки автомобили. Тази процедурата отнема между пет и десет минути.

Тръбата е направена от материал, който е мед и е създадена специално за направата на спирачни тръбички.

Готовата вече тръбичка може да бъде права или да е навита на руло. Материалът позволява да се направят нужните извивки, за да има как да приеме форма на старата и така да застане на точното място в автомобила.

Спирачните тръбички представляват основен компонент на спирачната система, като чрез него спирачната течност стига до всяко колело, с високо налягане и го свързва със спирачната помпа. Най-често причина за повредата се оказва ръждата, а не толкова възникване на механични повреди. Ако тръбичките са ръждясали, започва изтичането на спирана течност, а това води до отказване на спирачките. Това често се случва за част от секундата. Това е причината да трябва да проверявате изправността на спирачната система редовно.

Къде са разположени спирачните тръбички?

 

Тези тръбички са разположени под автомобила и свързват спирачната помпа, която се намира до двигателя на колата, към спирачките на всяко едно отделно колело. Именно разположението им ги превръща в уязвими от корозия. В случай, че са корозирали, възможно е те да подложат на риск безопасността ви, защото тяхната роля е прехвърляне на високото налягане от спирачната помпа към апаратите и при спукване може спирачната течност да изтече и тогава спирачките ще откажат.

Как се сменят метални спирачни тръбички?

 

За смяната на метална спирачна тръбичка е нужно отвиване на двата края на тръбичката, като това се случва с помощта на специален инструмент. Според местоположението смяната е възможно да изисква демонтиране и на колелото, и на елементи на окачването или пък кори, които са разположени под колата. Може да се ползват готови тръбички или пък универсални такива, ако имат правилна форма и нужните накрайници. Ако се нуждаете от изработка на подходящите спирачни тръбички или просто от друг ремонт по вашия автомобил, доверете се на денонощен сервиз Петков в София. Разчитайте на нашите специалисти за бърза и същевременно качествена работа.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

В устройството на автомобила най-често срещаното приложение на хидравличен цилиндър са спирачните цилиндри, помпата на съединителя и спирачната помпа. С

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР
СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

От голямо значение за автомобила е спирачните дискове да бъдат оглеждани при всяка смяна на накладки. Възможно е кривини по

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК
ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР
ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА
СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

Смяна на спирачна помпа
ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ
СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

СМЯНА НА МАРКУЧ
РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София