Има ли полза от зимните гуми през зимата

Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата. Разбира се, има и мнения в противоположната посока, понеже  използването на зимни гуми, трябва да се съобрази с географските специфики на дадената държава. За някои държави зимните гуми са задължителни едва към средата на декември.

Така например, в Канада водачите започват да карат със зимни гуми чак от 15 декември, докато в България се провеждат акции за проверка на гуми много по-рано, макар времето да не предразполага към тези крути мерки. Интересен е фактът, че в страни от сорта на Гърция, снегът и поледиците са рядко срещани явления, така че зимни гуми не са строго необходими.

Наистина в България се случва, така че зимата хваща неподготвена службите, което много или малко задължава водачите да са готови със зимни гуми. Почти няма година, в която снегорините да са на линия, когато се налага, а това само по себе си вбесява водачите на леки автомобили.

И, макар че много хора не се съобразяват със законите и/или нямат финансовата възможност да сменят зимните гуми всяка година, им препоръчваме да ги закупят, защото по този начин ще предпазят животите си. И без това все още не можем да разчитаме на първокласни пътища, като това е предпоставка за пътнотранспортни произшествия свързани със зимната обстановка.

Някои сервизи предлагат смяна на гуми на много достъпни цени, така че няма да натоварите особено много бюджета си. Освен това, ще имате предвид, че сте изпълнили гражданското си задължение, да бъдете пример на пътя и да не ставате причина за инциденти с лош завършек.

Тези, които карат с всесезонни или летни гуми при зимни условия, са водачи, които не осъзнават сериозността на нещата. Едно наглед елементарно подхлъзване би струвало много скъпо не само за тях, ами и за останалите участници в движението. По този повод по-добре вземете зимни гуми, колкото и да ви струва това. Животът ви със сигурност е по-скъп и ценен.

В обобщение

 

Полза от зимни гуми в България има, тъй като зимния сезон у нас е различен и може да поднесе куп неприятни изненади на водачите. Грайферът на гумата и нейната стабилност са от водещо значение, ако искате да се държите добре на пътя и да нямате проблеми. Ние от денонощен „Сервиз Петков” ви пожелаваме лек път и ще се радваме, ако ни послушате.

Сервизни Услуги
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Замъглени стъкла на автомобила

Какво да правите, ако прозорците на колата се изпотяват?

Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

МОБИЛЕН СЕРВИЗ ЗА ГУМИ

Как да смените автомобилните гуми без да чакате?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

МОБИЛНА ДИАГНОСТИКА И СЕРВИЗ

Мобилната група на Сервиз Петков оказва спешна пътна помощ.

ПЪЛНА СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ

Какво включва пълната сервизна история?

Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София