Замъглени стъкла на автомобила

Основната причина за замъглени стъкла на автомобила е влагата. Мнозина погрешно смятат, че прозорците се замъгляват, само когато навън вали. Всъщност, във всяка кола, дори при сухо и топло време, прозорците могат да бъдат запотени. Това затруднява видимостта. Този проблем особено се влошава през зимата.

Обикновено, за да решат проблема с влагата, водачите усилват парното в автомобила. Това невинаги помага.

Ето няколко решения, които могат да помогнат да се справите със замъгляването на прозорците на вашия автомобил.

1. Сменете вътрешния въздушен филтър Някои шофьори не могат да намерят причината за силно запотените стъкла, но често се оказва, че това е неизправен или силно замърсен филтър. По правило, тази авто част трябва да се подменя на всеки 15 000-20 000 километра.

Замърсеният филтър намалява скоростта на въздушния поток във вентилационната система. В резултат на това в купето се образува конденз.

2. Правилно регулирайте вентилацията и отоплението на купето Ако прозорците замръзват твърде бързо, е възможно неправилно да сте настроили вентилационната система. В случай, че имате климатик – той много бързо може да премахне влагата и да изсуши въздуха в купето.

3. Не допускайте проникване на влага в купето По правило, най-сериозен е проблемът със замъгляването през есенно-зимния сезон. Тогава влагата навлиза в купето не само когато отваряте вратите на автомобила. Влагата преминава и през вентилационната система на колата.

Под капака (обикновено под предното стъкло), всички автомобили имат дренажни отвори за вода и влага. Често те са запушени с кал или листа от дървета. В резултат на това излишната вода и влага не се изхвърлят правилно и навлиза в близката вентилационна система.

Например, дъждовната вода, натрупана под капака, рано или късно преминава през филтрите, образувайки влага, която пада във вътрешността.

Ето защо, ако вие не знаете защо пот стъкло в кабината, ние ви съветваме да провери състоянието на отводнителната система под капака на колата.

4. Използвайте специални продукти За да се избегне замъгляването на автомобилния дилър, можете да си купите специален продукт, който се нанася върху сухо стъкло и внимателно се разтрива с кърпа. Това ще предотврати появата на влага.

Сервизни Услуги
Има ли полза от зимните гуми през зимата

Да, със сигурност има полза от зимните гуми през мразовития сезон, тъй като те спомагат за безопасното шофиране по пътищата.

Има ли полза от зимните гуми през зимата
5 съвета как да се грижим за автомобила

Редовната поддръжка на автомобила, ще ви помогне той да живее дълго, и да Ви бъде под ръка, когато се наложи.

5 съвета: как да се грижим за автомобила
НЕИЗПРАВНОСТ ПО ТРАНСМИСИЯТА НА АВТОМОБИЛА

Какви са симптомите за повреда на трансмисията?

Почистване на радиатор на парно

Как да защитим радиатора от замръсявания и да го поддържаме в изправност?

Ремонт със собствени ръце

Кога се налага и как се сменят свещи?

ЗАМЕСТВАЩ АВТОМОБИЛ

Какво означава “Заместващ автомобил”?

МОБИЛЕН СЕРВИЗ ЗА ГУМИ

Как да смените автомобилните гуми без да чакате?

ЕКСПРЕСНИ РЕМОНТИ

Сервиз Петков предлага експресни ремонтни дейности по автомобили.

МОБИЛНА ДИАГНОСТИКА И СЕРВИЗ

Мобилната група на Сервиз Петков оказва спешна пътна помощ.

ПЪЛНА СЕРВИЗНА ИСТОРИЯ

Какво включва пълната сервизна история?

Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София