СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

СМЯНА НА ТЕРМОСТАТ

Термостатът представлява особено съществена част от охладителната система на колата. Той служи за нейното ускоряване на бързината на загряване и поддържането на нужната температура на двигателя в определените като най-подходящи граници.

С помощта на термостата се осъществява контрол върху циркулацията на охладителна течност между двигателя и водния радиатор.

При достигането на определени температури се затваря и се отваря специално пригодена клапа.

При неправилно функциониране на термостата е възможно да се стигне до прегряване на двигателя на колата. При извършена смяна на термостат се прави проверка, диагностика и обезвъздушаване на охладителната система на колата.

Съвети

При неизправност термостатът трябва да бъде подменян възможно в най-близко време, за да бъде избегната повреда на двигателя. Винаги трябва термостатът да бъде подменян заедно с корпусното уплътнение. Не се притеснявайте, защото новият термостат не е особено скъп. Със сигурност е доста по-добре да изхарчите пари за закупуването на нов термостат, а не да нанесете някакви много по-скъпи щети по двигателя на автомобила ви.

Обхват на услугата

Услугата включва няколко последователни действия. Започна се с демонтирането на корпус на термостата и неговата подмяна. Подменя се и уплътнението на корпуса. Следва процедура по пълненето на системата с новата вече охладителна течност. Процедурата завършва с проверка, която установява дали новият термостат е в състояние да работи правилно.

Имайте предвид, че термостатът на автомобила ви носи отговорност за отварянето на големия кръг от охладителна . Ако се случи да установите, че е отчетена твърде висока температура на двигателя, трябва да проверите каква е температурата на радиатора. В случай, че радиаторът е студен, това значи, че термостатът не е смогнал да отвори големия кръг на охладителна система. Обаче ако двигателят загрява много бавно, това значи, че големият кръг се отваря прекалено бързо. Неизправността в охладителната система и в двата случая е причинена поради повреден термостат.

В денонощен сервиз Петков можем да ремонтираме всякакви повреди, които възникват по вашия автомобил. Разполагаме с голяма наличност от резервни части. Имаме нужните условия за извършване на ремонтните дейности. Разполагаме с техника и квалифицирани майстори, които ще поправят колата ви. Ако автомобилът ви се нуждае от смяна на термостат, заповядайте при нас.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София