СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК

Какво включва подмяната на компресора на климатика на вашия автомобил?

 • първо се източва климатичната система
 • демонтира се самият компресор
 • компресорът се ремонтира, като се подменя клапана за налягането и всички гарнитури, осовия уплътнител и ако е нужно лагерите на шайбата на съединителя

  След всичко това, климатичната инсталация се зареждане наново.

  За да е спокоен клиента, специалистите на Денонощен Сервиз Петков препоръчват всеки сезон да се проверява състоянието на климатичната система и да се изисква промивка, зареждане с фреон и масло, както подмяната на цедката на филтъра и дехидратора.

  Лагерът на компресора е ключово масто на климатичната система. Още със запалването на мотора на автомобила, той започва да се върти постоянно, независимо че кондиционерът не е включен. В резултат той се износва.

  Първите симптоми на износването са шум, както при нагрят, така и при студен двигател. С увеличаване на износването, компресорът започва да прегрява. Така се стига до прегаряне на осовото уплътнение и лаковото покритие на електрическата бубина на компресора.

  Когато лагерът блокира – се къса ремъка. Често лагерът превърта в леглото си и често се стига до подмяна на предното тяло на компресора. В зависимост от сложността на ремонта, смяната на компресора може да ви струва между 150 и 300 лева.

 • Сервизни Услуги
  Контакти
  servizpetkov@abv.bg
  бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София