СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

СМЯНА НА ВЕНТИЛАТОР

Вентилаторът на автомобила служи за принудителното охлаждане на водния радиатор на колата. Вентилаторната перка е важна част, която е задвижвана от електромотор. Той пък е прикрепен на дифузьор.

Специалната перка се монтира върху водния радиатор и тя се задейства при нагряване на двигателя до определена температура. Тя функционира, като засмуква топлия въздух от радиатора и със сила го изтласква назад.

Симптом за повреда на вентилатора най-често е прегряването на колата при работа на едно място.

Охлаждане с вентилатор

Въздушното охлаждане чрез вентилатор, като система всъщност ползва увеличена охладителна площ, служеща за топлоотдаване от двигателния цилиндър, на цилиндровата глава и на картера на двигателя. Така се осъществява топлоотдаване към атмосферата наоколо. Конструктивно се осъществява с голямо оребряване на онези части от двигателя, площта на които е в състояние при допир с въздуха да отдаде цялата излишна топлина.

Предимства

Охлаждането с вентилатор представлява най-простата и най-лека конструкция от системите за охлаждане. Охладителните ребра, които са отлети, увеличават много пъти топлоотдаващата способност на двигателя като това става с помощта на насрещния въздушен поток. Тази система намира широко приложение, включително и в сферата на автомобилостроенето. В тежките и леките автомобили охлаждането се случва най-често с помощта на принудително обдухване с подходящ високооборотен вентилатор.

С помощта на това устройство лесно може да се достигне да работна експлоатационна температура. В същото време не се изискват никакви специални грижи при наличие на ниски околни температури.

Вентилатора на автомобила ви е важна част от него. Охлаждането осигурява условия за правилното функциониране на всички останали части. Неговата изправност е задължителна, а ако настъпи повреда, в никакъв случай не бива да отлагате ремонтирането. При повреден вентилатор го ремонтирайте или подменете при първа възможност.

Денонощен сервиз Петков в град София е на ваше разположение по всяко време. Разполагаме с квалифицирани майстори, които могат да отстранят всяка повреда по автомобила ви.

Заповядайте в автосервиза при какъвто и да било автомобилен проблем, защото освен с нужния персонал, разполагаме и с подходящия терен и с всичката необходима техника. Ако има неизправност във вентилатора на автомобила, ние ще установим с лекота проблема и с прецизност ще ремонтираме или сменим проблемната авточаст.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София