РАДИАТОР НА КЛИМАТИК

РАДИАТОР НА КЛИМАТИК

Климатичният радиатор е разположен непосредствено пред водния радиатор. Той служи за охлаждане на фреона в цялата климатична инсталация.

При по-голямата част от марките автомобили, изработката на радиатора е от алуминий. Така те са много по-леки, но и доста по-лесни за повреди. Така често възникват течове и може да се стигне да отказ на работата на климатика на колата.

Кондензерът представлява една от най-съществените части на климатичната система на колата, която изпълнява важната роля да осигурява топлообменът. В днешни дни кондензерите най-често наистина са изработени от алуминий. В миналото обаче една част от тях са били сглобени от месинг или мед. Кондензерите всъщност доста приличат на радиатори. Изключение обаче прави това, че са значително по-тънки. Те също имат зависимост от потока на въздуха, който преминава през тях, най-често са разположени в предната част на колата, някъде преди радиатора.

Съвети при избор на кондензатор

 

Когато дойде време за смяна на кондензатор, търсете такъв, който да е изработени от висококачествени материали. Ориентирайте се към направен по съвременна технология, таа че да успеят да осигуряват максимална ефективност на охлаждане на автомобила ви.

 

Ориентирайте се към кондензатор, изработен така, че да покрива максимално изискванията на производителите на точно тази марка автомобил. Търсете такъв кондензатор, който да е оборудван с максимално висока защита от корозия. Това се случва чрез използване на висококачествени материали за изработката.

 

В денонощен сервиз Петков извършваме смяна на радиатори на климатици в специализирани условия. Разполагаме с всичко необходимо за тази цел. В сервиза работят квалифицирани майстори, които са на ваше разположение по всяко време от денонощието.

Можем да извършим всякакви ремонти по автомобила ви. Работим качествено и използваме единствено материали и авточасти, подходящи за съответния ремонт. Заповядайте при нас, тук с прецизност ще диагностицираме проблема и ще намерим най-добрия начин за неговото отстраняване. Можем да поправим всяка повреда по вашата кола.

Денонощен автосервиз Петков – гр. София е отворен всеки ден, по всяко време. Работим без почивка, така че, когато и да се появи проблемът, ние сме тук и ще му обърнем нужното внимание. Работим с бързина и качество, така че не се колебайте да ни се доверите.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София