ДИАГНОСТИКА НА ХОДОВА ЧАСТ

ДИАГНОСТИКА НА ХОДОВА ЧАСТ

Прегледът на ходовата част е много важен за автомобила и включва няколко отделни основни елемента.

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се провери цялостната техническа изправност. След това се извършва щателна диагностика за налични луфтове на носачи,тампони, втулки по окачването и шарнири. Също така се проверяват тампоните на заден и преден мост.

Извършва се и оглед за луфтове и за хлопане на опорите, на биалетките и на стабилизиращата щанга.

Най-накрая вече се прави проверка за налични различни шумове на скоростната кутия, на диференциала и на лагерите на главините.

Всички неизправности, които бъдат открити при диагностика на ходовата част, се отстраняват от специалист.

Какво представлява диагностиката?

 

Съвременните коли са с доста сложно, понякога дори и многораменно окачване. Диагностиката на автомобила е отговорна дейност, която може да бъде извършена както и от механик, така и от машини. Диагностиката на ходовата част е много важна, защото чрез нея ще се извърши превенция или ако е настъпил някакъв проблем, той ще бъде отстранен своевременно. Това ще предотврати по-сериозни повреди за в бъдеще.

Понякога се появява даден шум в окачването, колата започва да чука и след като покара малко, шофьорът привиква с шума, започва да го подценява и си казва, че няма проблем. Трябва обаче да знаете, че щом има шум или чукане в окачването, значи проблем със сигурност има. Ако имате проблем, ние в автосервиз ще го открием и ще го отстраним, без това да представлява трудност за нас.

Ако ни се доверите и дойдете за диагностика при нас, бързо ще ви предоставим ясна и точна диагноза по отношение на състоянието на ходовата част на колата ви. Ще ви изготвим офертата за ремонта. Гарантираме ви, че ще подменим единствено дефектиралите части и по този начин ще спестите излишни разходи.

След  извършен ремонт на ходовата част на автомобила, задължително е да направите и реглаж на окачването . След извършването му гумите на вашата кола просто ще се търкалят с лекота и по този начин ще износят много по-равномерно и бавно.

Заповядайте в денонощен сервиз Петков, за да направим диагностика на ходовата част на автомобила ви и да поправим наличните повреди.