МОНТАЖ НА ОРИГИНАЛЕН ТЕГЛИЧ

МОНТАЖ НА ОРИГИНАЛЕН ТЕГЛИЧ

Монтирането на оригинален теглич за конкретния модел превозно средство е от съществено значение за безаварийното теглене и документацията.

Предлагат се автоматични и статични тегличи, като има подходящи за почти модели и марки коли. Налага се понякога да бъде демонтирана и задната броня, както и част от изпускателната система и някои други части, за да може да бъде поставен теглич.

Всеки автомобил, произведен по-късно от 1998 год., има фабрично обозначени точки за монтаж. Те са вградени в шасито с цел поставяне на теглич. Трябва да се монтира и инсталация, а тя ще свързва автомобила с електрически ремаркето.

Преди да започнете монтажа

 

Трябва да бъдете сигурни, че разполагате с подходящия теглич за автомобила ви и ще можете да теглете избраното ремарке. Обезателно огледайте листа с инструкции, които са предоставени с теглича. Не го поставяйте за рамката на автомобила, ако не сте проверили всичко. Това може да доведе до корозия в огромни мащаби или до щети в областта на теглича за закрепване.

Вземете всички предпазни мерки за безопасност. При вдигане на превозното средство на подемник или пък на рампи се убедете,че превозното средство е обезопасено добре и блокирано.

Ползвайте единствено подходящи инструменти. Поставете си предпазни очила, когато пробивате отвори.

Знайте също така, че има правилни и грешни начини да бъде направено това. Правилният начин всъщност е само един. Това е така, ако монтажът на ремаркето върху шасито на автомобила ви бъде благополучно. Тогава той ще тегли устройствата ви безопасно и сигурно. Това е единственият правилен начин.

Стъпки за монтаж

 

Монтажът на оригинален теглич, подходящ за модела на превозното средство има решаващо, огромно значение за документалните особености и за безаварийното теглене.

Уверете се, че при поставянето на теглич не е нужно премахването на част от интериора. Това може да бъде тапицерията, багажникът, корите на страничните панели и др. При автомобили, които имат допълнително сложна газова уредба, за да се постави теглич са нужни допълнителни модификации.

Професионалистите от денонощен сервиз Петков предлагат професионално окабеляване на целия автомобил, като се започне от бушонното табло и се стигне до куплунга на теглича. Също така предлагаме и професионално монтиране на електрическа инсталация за теглич, като това се прави с модул за борд компютър съвместим и с най-новите автомобили.

Сервизни Услуги
ДИАГНОСТИКА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА

Неизменна част от всеки автомобил е неговата електрическата система. Новите модели автомобили са снабдени с все по-голям брой датчици и

ДИАГНОСТИКА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА СИСТЕМА
МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА АЛТЕРНАТОР

Алтернаторът е задължително оборудване, което има всяка кола, за да има винаги ток в акумулатора на автомобила. Алтернаторът може да

МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА АЛТЕРНАТОР
СМЯНА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРУШКА

Често горят крушки по осветителната система за сигнализация на автомобила или пък на някой фар. Това неотменно създава трудности при

СМЯНА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА КРУШКА НА АВТОМОБИЛ
СМЯНА НА АКУМУЛАТОР

Акумулаторната батерия на автомобила има среден живот около няколко години. Тогава неизбежно идва моментът за сменяване. Има специфики като вид

СМЯНА НА АКУМУЛАТОР
РЕМОНТ НА АЛТЕРНАТОР

Акумулаторът на колата обезателно трябва да бъде оборудван с алтернатор. Само тогава ще може да подава ток. Алтернаторът представлява всъщност

РЕМОНТ НА АЛТЕРНАТОР
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София