СМЯНА НА ИЗСУШИТЕЛ НА КЛИМАТИК

СМЯНА НА ИЗСУШИТЕЛ НА КЛИМАТИК

Изсушителят – това всъщност е вид филтър на автомобилния климатик. Целта му е да пречиства фреона. Фреон пък е газ, циркулиращ в климатичната инсталация.

Филтърът за изсушаване, наричан още дехидратор, улавя влагата, която в противен случай възпрепятства изрядното функциониране на системата като цяло.

Дехидраторът служи за обиране на влагата в климатичната система. Той суши фреона и го филтрира. Ако дехидраторът е стар, тогава системата може вече да не изстудява. При запушен дехидратор пък не включва климатика. Съществуват дехидратори с монтирани директно на тях датчици за ниско и за високо налягане. Също е възможно, ако системата е била “отворена” да е проникнала влага и тогава е допустимо да се наложи подмяна на филтъра два пъти. Влагата съсипва климатичната система, затова изсушителят е толкова важен.

Принцип на работа

 

При включване на климатика на автомобила, газът попада директно в компресора. Налягането и температурата му се увеличават. За да функционира правилно климатикът, трябва той да се смазва подходящо. За целта се използва специално масло, което се добавя към охлаждащия агент при допълването му до необходимото количество. След преминаването през компресора, той вече попада в кондензатора. Донякъде той наподобява по-умалена версия на радиатора. Отнема се топлината от охлаждащия агент и се изменя от газообразно в течно състояние.

Изсушителят е следващата точка от процеса. В него от веществото се премахват замърсяванията и влагата. Често с изсушителя е монтиран и разширителен вентил в един корпус. Налягането в системата там се понижава доста, което силно намалява температурата на веществото, а освен това го и довежда до газообразно и течно състояние.

В изпарителя пък се реализира отнемане на горещината от купето и охлаждане на въздуха, който попада във въздуховодите след това.

В денонощен сервиз Петков предлагаме извършването на смяна на този вид изсушаващи филтри. За да поддържате изправността на климатичната система и да работи тя коректно, трябва да обръщате внимание на всеки детайл от нея. Изсушителят е много важен за климатичната система, така че не го подценявайте никога и при най-малката индикация за проблем заповядайте при нас, за да го отстраним.

Монтьорите в автосервиз Петков са в състояние да извършат всеки ремонт, от който се нуждае вашият автомобил.

Сервизни Услуги
Смяна филтър дехидратор

Филтър дехидратор е една от частите на охладителната система на автомобила. Те всички са важни, защото са свързани по между

Смяна филтър дехидратор
РАДИАТОРИ ИНТЕРКУЛЕРИ

Нашият онлайн магазин предлага интеркулери за всички марки и модели автомобил.  

КОМПРЕСОРИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите компресори за климатик за всички марки и модели автомобил.

ПЕРКИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите перки за климатик за всички марки и модели автомобил.    

ДЕХИДРАТОРИ

В нашия онлайн магазин може да намерите дехидратори за всички марки и модели автомобил.      

ИЗПАРИТЕЛИ ЗА КЛИМАТИК

В нашия онлайн магазин може да намерите изпарители за всички марки и модели автомобил.

РАДИАТОРИ ЗА КЛИМАТИЦИ

В нашия онлайн магазин може да намерите радиатори за климатик за всички марки и модели автомобил.    

СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК

Какво включва подмяната на компресора на климатика на вашия автомобил?

СМЯНА НА КОМПРЕСОР НА КЛИМАТИК
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София