СМЯНА НА ДАТЧИК

ABS е антиблокираща система, която осигурява възможно най-доброто спиране при авариини ситуации, мокри и хлъзгави пътни настилки.

Когато е налице проблем с датчика на тази система, се появява индикация на таблото и се деактивира Traction системата за спиране.

При зацапан датчик симптомите са същите. Износени лагери, корозия или механично нараняване на датчика при ремонт на автомобила е потенциалната причина за проблем със сензора.

Управлението на датчиците се обособява от самостоятелен микрокомпютър. В случай на рязко или авариино спиране, рязко се натиска педала на спирачката и педала на съединителя.

ABS системата оптимизира спирането и намалява спирачния път, който зависи от пътната настилка, скоростта на движение и състоянието на автомобилните гуми.

При смяна на модула (компютъра на АБС) при някой автомобили е необходима промивка на спирачната система с нова спирачна течност и обезвъздушаване на спирачната система.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков изработва спирачни тръбички с дебелина Ø4,75 Ø6,35 за всички марки автомобили. Процедурата отнема от 5 до 10

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

Най-честото приложение на хидравличен цилиндър в устройството на автомобила са спирачните цилиндри, спирачната помпа и помпата на съединителя. С времето

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

Важно е спирачните дискове да се оглеждат при всяка смяна на накладки. Кривини по спирачния диск могат да се изравнят

ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Кога се използват задни барабанни накладки?

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София