ЗАДНИ БАРАБАННИ НАКЛАДКИ

Новите модели автомобили имат дискови спирачки на предната и задната ос, но някои стари и лекотоварни и тежкотоварни автомобили са с барабанни спирачки на задната ос и дискови спирачки на предната.

Конструкцията на задния спирачен апарат е значително по-сложна и обслужването и смяната на задни барабанни накладки е доста сложна процедура.

Устройството на барабанната спирачна система включва множество части и компоненти – спирачен цилиндър, накладки, регулатор, жила, ръчна спирачка, пружинки и други.

Отлагането и ненавременната смяна на задните челюстни накладки може да причини издраскване на спирачния барабан. Пружинките, които придържат накладките могат да се счупят от износването, ако не са подменени при смяната на накладки.

Барабанните спирачки са значително по-сложни от дисковите, но и по-икономични, тъй като площа на контактната повърхност е по-голяма и намалява износването, спрямо спирачната сила. По този начин се осигурява по- дълъг живот на накладките.

След смяна на барабани или барабанни накладки е нужно автомобилът да се шофира внимателно без резки спирания поне през първите 30-40 км.

Сервизни Услуги
ДЕНОНОЩНА ИЗРАБОТКА НА СПИРАЧНИ ТРЪБИЧКИ

Денонощен сервиз Петков изработва спирачни тръбички с дебелина Ø4,75 Ø6,35 за всички марки автомобили. Процедурата отнема от 5 до 10

СМЯНА НА СПИРАЧЕН БАРАБАН

Кога се сменя спирачен барабан?

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР

Най-честото приложение на хидравличен цилиндър в устройството на автомобила са спирачните цилиндри, спирачната помпа и помпата на съединителя. С времето

СМЯНА НА СПИРАЧЕН ДИСК

Важно е спирачните дискове да се оглеждат при всяка смяна на накладки. Кривини по спирачния диск могат да се изравнят

СМЯНА НА ЦИЛИНДЪР

Защо е важен редовният преглед на спирачна система?

ЖИЛО НА РЪЧНА СПИРАЧКА

Какво представлява жилото на ръчната спирачка?

СМЯНА НА СПИРАЧНА ПОМПА

Колко често се сменя спирачната течност?

ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ

Как се обезвъздушава спирачна система?

СМЯНА НА МАРКУЧ

Кога се сменя спирачен маркуч?

РАЗДВИЖВАНЕ НА СПИРАЧЕН АПАРАТ

Защо е важна редовната диагностика на спирачен апарат?

Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София