МОНТАЖ И ДЕМОНТАЖ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Процесът на смяна на ръчна скоростна кутия е ремонт с висока степен на трудност и може да отнеме цял работен ден.

Какви стъпки включват демонтажа и монтажа на ръчна скоростна кутия? 1. Свалят се електрическите връзки, болтовете на задвижващия вал (кардан/полуоски) и изходящия вал. 2. Събира маслото, което ще изтече. 3. Разкачва се жилото на километража, както и свръзките към скоростния лост и всякакви други части, които все още са свързани за скоростната кутия.

4. При демонтажа скоростната кутия се държи на крик, за да падне теглото ѝ върху него, когато се разкачи от двигателя. 5. Развиват се болтовете, закрепващи кутията за двигателя и този на тампона, държащ я за магарето (носещата рама на автомобила).

6. За монтаж на новата скоростна кутия се извършват всички описани по-горе стъпки отзад напред. 7. Налива се масло в скоростната кутия, двигателя се запалва и се извършва пробно тестване с шофиране на превозното средство.

Сервизни Услуги
СМЯНА НА ЖИЛО НА СЪЕДИНИТЕЛ

Жилото на съединителя служи за предаването на движението от педала на съединителя до скоростната кутия. Не всички автомобили имат жило.

РЕМОНТ НА СКОРОСТНА КУТИЯ

Ремонтът на скоростна кутия е изключително комплициран и изисква предарителен демонтаж на кутията. Тази процедура се извършва, като външна услуга

ПОДМЯНА НА ДЕМПФЕРЕН МАХОВИК

Демпферният маховик е изработен от две части. Те са свързани помежду си със здрави пружини, които обират вибрациите на двигателя.

ДИАГНОСТИКА НА ТРАНСМИСИЯ

Трансмисията служи за предаването и контрола на енергия от двигателя към колелата на автомобила. Елементи на трансмисията: – скоростна кутия

СМЯНА НА КАРЕ НА ПОЛУОСКА

Всяка полуоска в краищата си има монтирано каре. Каретата са два вида – вътрешно и външно. Разликата между двете карета

СМЯНА НА МАНШОН НА ПОЛУОСКА

Всяка от полуоските на автомобила има в краищата си карета. Карето е вид гъвкава връзка и структурата му наподобява лагер.

СМЯНА НА СЪЕДИНИТЕЛ

Съединителят е връзката между двигателя и скоростната кутия, когато педалът не е натиснат. Използват се съединители, при свързване и прекъсване

СМЯНА НА ДИФЕРЕНЦИАЛ

Диференциалът служи за разпределение на мощността от скоростната кутия към колелата на автомобила. Всеки автомобил има диференциал. При автомобилите със

Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София
Обади се Към картата