Почистване на радиатор на парно

Всяка кола има поне два охладителни радиатора. Те изпълняват много важни функции в автомобила и са предназначени за охлаждане на двигателя и на климатичната система.

Автомобилите с автоматична скоростна кутия са оборудвани и с радиатор за охлаждане на автоматичната скоростна кутия. Ето защо е ясно, че радиаторите в колата трябва винаги да са в добро състояние.

По време на експлоатацията на автомобила, радиаторите са изложени на атмосферни условия: замърсявания, прах, тополов пух, малки камъчета.

Как да защитим радиатора и да го поддържаме в изправност?

За да предпазят радиаторите, много собственици на автомобили използват различни материали. Това обаче пречи на нормалната работа на радиатора и повишава риска от повреда.

Един от най-честите начини за защита на радиаторите е инсталирането на метална мрежа. При някои модели автомобили дупките в радиатора и релсите на бронята са достатъчно големи. През тях влиза мръсотия и дори малки камъни, които могат да повредят радиатора.

Поради това, инсталирането на метална мрежа изпълнява защитна функция.

Най-популярният начин за почистване на радиатора е измиването под силна струя вода. Това се прави в повечето автомивки, но не е особено ефективно.

Можете да почистите радиаторите и сами – в домашни условия. Необходимо е за няколко дни да ги накиснете в детергент, а след това да ги изплакнете и обработите с пароструйка. Този начин не е особено лесен, но е евтин.

Препоръчително е все пак същата процедура да бъде извършена в автосервиз.

Сервизни Услуги
Контакти
servizpetkov@abv.bg
бул. „Проф. Цветан Лазаров“ 162A, гр. София
Обади се Към картата